Het is in de meeste gevallen goed om bezwaar te maken tegen de door je gemeente aangeslagen WOZ, omdat er toch nog steeds vaak een te hoog bedrag aangeslagen wordt. Niets voor niets is bezwaar maken tegen de opgelegde WOZ beschikking ondertussen al door tienduizenden mensen gedaan, en dat bepaald niet zonder succes. Het is vaak mogelijk om gratis bezwaar te maken tegen de WOZ. Dus waarom zou je dit eigenlijk niet doen? De organisaties die voor je aan de slag gaan vragen vaak slechts een deel van het door de gemeente teruggestorte bedrag

Maak al bezwaar woz binnen een paar minuten

Bezwaar maken tegen de door de gemeente opgelegde WOZ kan al binnen een paar minuten en kost je dus niets. Wil je ook bezwaar maken tegen je woz waarde, zorg dan dat je altijd je aanslagbiljet binnen handbereik hebt om zo te beschikken over alle relevante gegevens.

Als het om de WOZ waarde van je huis gaat, wordt het bezwaar kosteloos ingediend. De extra gemaakte kosten worden als je gelijk krijgt vergoed door de gemeente en gemiddeld betekent bezwaar maken WOZ wat betreft een woning een gemiddelde besparing van 272 euro.

Om de kosten hoef je het zeker niet te laten

Als het om een bedrijfspand gaat, dan wordt gemiddeld genomen dertig procent bespaard op de onroerende zaak belasting. De gemiddelde besparing ligt op dit vlak zo rond de 381 euro. Ben je in het bezit van meerdere panden, dan kan er zomaar 30 procent op de OZB worden bespaard en kan de gemiddelde besparing zomaar oplopen tot een kleine achthonderd euro.

Vaak wordt ook als het bezwaar ongegrond is ook geen rekening gestuurd. Om de kosten die gepaard gaan met het bezwaar tegen de WOZ hoef je het dus zeker niet te laten. Het kan je feitelijk alleen maar winst (lees: geld ) opleveren.

Bedenk daarbij dat als de OZB niet goed betekend is, dit automatisch dan ook geldt voor tal van andere belastingen die gebaseerd zijn op de WOZ-waarde. Denk in dat kader maar eens aan bijvoorbeeld de waterschapsbelasting, vermogensbelasting, roerenderuimtebelasting en zelfs de inkomstenbelasting.

Berekend is dat een te hoge WOZ-waarde je zomaar tussen de 63 en 2538 euro kan kosten, gerekend op jaarbasis uiteraard. Zou je dat doorberekenen richting je hypotheek met een looptijd van dertig jaar, dan zou je dus in totaal zomaar even 76.140 euro te veel aan belasting betalen.


Belastingen die aan de WOZ gekoppeld zijn


Er zijn tal van partijen die van bezwaar maken WOZ een sport gemaakt hebben en niet eens primair handelen uit winstbejag, maar gewoon willen voorkomen dat duizenden mensen te veel belasting betalen.

De inzet van die groep mensen is ondertussen beloond, want in totaal werd al een kleine acht ton aan euro’s bespaard door de menen die zich aanmelden om bezwaar te gaan maken tegen de opgelegde WOZ. Een verkeerde berekening van de WOZ komt vaak tot stand omdat de waarde van je woning niet goed wordt bepaald.

Eigenlijk zou je het standaard moeten doen

Gratis bezwaar maken en daarbij een gerede kans dat je geld terug gaat krijgen, minder belasting betalen en voorkomen dat de verkeerde WOZ berekening gevolgen heeft voor andere vormen van belasting. Zomaar wat redenen waarom bezwaar maken WOZ iets is dat je bijna standaard zou moeten doen.

Omdat gezamenlijk optrekken of je belangen in handen leggen van professionals altijd beter is dan zelfstandig opereren, groeit het aantal partijen dat voor jou en duizenden andere bezwaar gaat maken tegen de berekende WOZ. Zelf heb je er dus helemaal geen omkijken meer naar.